VAN / BAŞKALE - Güvendik Ortaokulu

Nis

Çağ kapatıp çağ açan Fatih Sultan Mehmed´i tanıdık.

Her hafta tarihimizde iz bırakan bir değerimizi tanıttığımız bu eğitim öğretim döneminde bugün öğrencilerimizle Fatih Sultan Mehmed´i tanıdık. Yapılan sunumları dikkatlice izleyen öğrencilerimiz Fatih´in çocukluğu, eğitim hayatı, şehzadeliği, padişahlığı ve bilinmeyen özellikleriyle ilgili bilgi sahibi oldular.

Nis

Bu yıl ilk kez yapılacak olan liselere geçiş sınavına öğrencilerimizi çok daha iyi hazırlamak için etütlerimizi başlattık.

8. Sınıf öğrencilerimizi nitelikli okullara gönderebilmek amacıyla ders saatleri ve haftasonu kursları dışında etütlere almaya başladık. Etüt saatlerinde öğretmenlerimizle bir araya gelen öğrencilerimiz yapamadığı soruları soruyor ve öğretmenlerimizin verdikleri testleri çözüyorlar. Ayrıca geride kaldıkları konularda öğretmenlerimiz tekrarlarını yaparak eksiklikler gideriliyor.

Böylelikle öğrencilerimiz okulda daha çok vakit geçirecek, eksikliklerini giderecek ve ders çalışma, soru çözme temposuna girecekler.

Mrt

Zeka oyunları dersinde öğrencilerimiz yeni bir oyunla tanıştı.

Zeka oyunları dersi öğrencilerin bilişsel gelişimine katkı sağlamada, akıl yürütmede ve kendini tanımalarında önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle ilk defa bu yıl seçmeli dersler kapsamında okulumuzda zeka oyunları dersi verilmektedir.

Zeka oyunları dersinde öğrencilerimize birçok oyun öğreten Kübra öğretmenimiz şimdide öğrencilerimizi mangala ile tanıştırdı. Oyunu kolayca kavrayan öğrencilerimiz kendi aralarında tatlı bir rekabet içerisine girdiler. Dersi yarış havasında işleyerek  çok eğlendiler ve sıradaki oyunu merakla beklemeye başladılar.

Mrt

Trabzon´dan okulumuza atkı ve berelerimiz geldi.

İki şehir arasında gönül köprüsü kurmak, birlik ve beraberliği sağlamlaştırmak, kardeşlik duygusunu pekiştirmek amacıyla düzenlemiş olduğumuz etkinlik kapsamında Trabzon´dan yardımsever insanlar aracılığıyla okulumuza çok sayıda atkı ve bere gönderdi. Öğrencilerimizin sevinçleri, eğlenmeleri ve birlik beraberlik duygusunu yaşamaları sonucu ortaya çok güzel görüntüler çıktı.

Emeği geçen herkese okulumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.

Mrt

Yapılan etkinlikler kapsamında mesleğin tanımı,meslek seçiminde dikkat edilmesi gerekenler ve mesleklerle ilgili öğrencilerimize sunumlar yapıldı.Farklı meslek dallarında önemli konuma gelmiş kişilerin hayat hikayeleri ve meslek seçiminde dikkat ettikleri hususlar kısa filmlerle izletildi.Son olarak öğrencilerimize kısa bir anket yaparak meslek konusu seçimindeki düşünceleri değerlendirildi.

Mrt

Okulumuzda matematik öğretmenimiz Kübra YILDIRIM ve öğrencilerimiz tarafından pi günü etkinlikleri yapıldı. Öğrencilerimiz keyifli anlar yaşarken etkinliklerde renkli görüntüler ortaya çıktı.

Mrt

İstiklal Marşı´mızın kabulünün 97. yılını kutluyor, Mehmet Akif ERSOY´u rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ock

Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve kadına yönelik şiddetle ilgili veli bilgilendirme toplantımızı yoğun bir katılımla gerçekleştirdik.

Ock

Değişen sınav sistemine uyum sağlamak, okulumuzun ve ilçemizin akademik başarısını yukseltmek amacıyla 8. sınıflara yönelik deneme sınavlarımız seri bir şekilde devam etmektedir.